Veelgestelde vragen

Hieronder kan je veelgestelde vragen terugvinden. Staat je vraag er niet tussen? Kan je ons altijd bellen met vragen of vul ons contactformulier in.

Container

Welk type container moet ik kiezen?

Het is moeilijk te bepalen hoeveel afval je hebt, maar hiervoor hebben we een berekentool.

Op basis van je hoeveelheid m³ kan je dan de geschikte container kiezen.

Mag alles in mijn container?

Neen, per afvaltype kan je lezen wat wel of niet in de container mag. Je kan doorklikken op de afvalstof waarover je meer informatie wenst. Bij vragen of twijfel kan je zeker bellen of een contactformulier invullen. 

 

Mag ik asbest in de container doen?

Asbest is een apart type afval, je kan hier meer info terugvinden over asbesthoudende producten. Neem zeker even contact op voor de specifieke afspraken over afvalverwerking van asbesthoudende producten. 

Hoeveel kost het om een container te huren?

Dit kan je berekenen via onze online prijs simulator.

Is de prijsofferte gratis?

Absoluut! Vul de prijssimulator online in en als je daarna je gegevens achterlaat, bezorgen we een op maat afgewerkte prijsofferte per mail, volledig vrijblijvend.

Zijn er nog andere kosten naast de huurprijs van een container?

Naast de huurprijs moet je ook rekening houden met een prijs voor de afvalverwerking. Dat wordt berekend op het totale gewicht van je afval, wat ook telkens wordt vermeld in de simulator. Voor sommige containers zoals zuiver steenafval / grond, stenen en zand hanteren wij een all-in prijs

Daarnaast moet je ook soms rekening houden met een kost voor de vergunning om je container te plaatsen. Daarvoor neem je best contact op met je lokale bestuur. Of bel Jan Haeck, we helpen je graag verder hiermee.  

Wat kost het om de container te laten bezorgen?

Dit ontdek je snel met onze prijssimulator.

Meer dan één container nodig? We voorzien ook een wisselkorting (de vrachtwagen brengt een nieuwe lege container en neemt de volle terug mee).

Hoe snel kan de container geleverd worden?

We kunnen soms de dag zelf nog leveren, bel gerust voor dringende leveringen.

Hoe werkt de levering van de container?

Na een bestelling wordt er altijd nog even contact opgenomen (via mail of telefonisch) om praktische details te bespreken. De container wordt geleverd op het moment en de locatie van afspraak. Idealiter is er dan ook iemand aanwezig, zodat de container op de juiste plaats kan worden gezet. Indien dit niet kan, vormt dat geen probleem mits goede afspraken.

Hoe verloopt het ophalen van mijn container?

Ofwel wordt vooraf een moment afgesproken, ofwel laat je telefonisch weten dat de container kan worden opgehaald. Dan wordt ook meteen een moment van ophaling afgesproken. Containers worden nooit opgehaald als dat niet afgesproken is.

Moet ik aanwezig zijn wanneer de gehuurde container wordt opgehaald of afgeleverd?

In de meeste gevallen hoef je niet aanwezig zijn bij de levering of ophaling van een container. Zorg ervoor dat de plaats waar de container moet worden geplaatst toegankelijk is. U kunt vooraf specifieke instructies geven aan ons als u niet aanwezig kunt zijn.

Wordt er op zaterdag geleverd?

Jazeker! Jan Haeck, tot uw dienst op elke weekdag én op zaterdag.

Ontdek hier onze openingsuren.

Wat als ik meer dan 1 container nodig heb?

Meer dan één container nodig? Dan voorzien we een wissel.  (een vrachtwagen brengt een nieuwe lege container en neemt de volle terug mee). Je geniet dan ook steeds van een wisselkorting van € 15,00.

We kunnen uiteraard ook meteen meer dan één container leveren, bijvoorbeeld als er verschillende types afval tegelijk moeten worden verwerkt. 

Hoe vol mag de container zijn?

Voor bepaalde afvaltypes is er een maximumgewicht. Dat wordt telkens in de simulator vermeld. Twijfel je? Bel of contacteer ons gerust!

Hoelang kan mijn container blijven staan?

Zolang als nodig. De prijs is aangegeven voor maximum 1 week. Per dag die er daarna bij komt, komt er 2 euro bij de prijs.  

Moet ik verkeersborden plaatsen?

Er zijn per stad/gemeente aparte afspraken/regels. Voor Brugge kan je die op onze website nalezen. Voor andere gemeentes neem je contact op met het lokale bestuur voor de specifieke afspraken rond vergunning/verkeersborden. 

Heb ik een vergunning nodig?

Er zijn per stad/gemeente aparte afspraken/regels. Voor Brugge kan je die op de site nalezen. Voor andere neem je contact op met het lokaal bestuur voor de specifieke afspraken rond vergunning/verkeersborden. 

Waar moet ik een vergunning aanvragen voor een container?

Er zijn per stad/gemeente aparte afspraken/regels. Voor Brugge kan je die op de site nalezen. Voor andere neem je contact op met het lokaal bestuur voor de specifieke afspraken rond vergunning/verkeersborden. 

Containerpark

Wat is een containerpark/recyclagepark?

Een containerpark of recyclagepark is een locatie waar mensen hun huiselijk grofvuil gescheiden kunnen binnenbrengen.  

Welk afval mag naar het containerpark?

Een overzicht van wat je bij Jan Haeck kan lossen vind je hier.

Kan je met asbest naar het containerpark?

Jazeker, je kan steeds bij ons terecht! Asbesthoudend afval mag enkel afgeleverd worden op de recyclageparken in de aangeboden (afsluitbare) zakken. Bel Jan Haeck voor meer info. 

Kan ik ook olie, verf of andere chemische stoffen inleveren?

Dat kan zeker! Je kan bij ons milieubelastend afval lossen. 

Bieden jullie ook documentvernietigingsservices op het containerpark?

Je kunt vertrouwelijke documenten veilig bij ons inleveren voor vernietiging volgens de geldende privacyrichtlijnen.

Accepteren jullie autobatterijen of accu's op het containerpark?

Ja, we accepteren autobatterijen en accu's op het containerpark. Je kunt ze bij ons inleveren voor veilige verwerking en recycling volgens de geldende milieunormen.

Hoe betalen op het containerpark?

Betaling ter plaatse is mogelijk via Bancontact, Payconiq of cash.

Op welk containerpark kan ik terecht?

Bij Jan Haeck natuurlijk, in Brugge!

Moet ik een afspraak maken om langs te komen?

Nee, wij werken niet op afspraak. Iedereen is steeds welkom tijdens onze openingsuren.

Eerste keer bij Jan Haeck?
Je kan hier je gegevens ingeven. Zo kunnen we je sneller helpen tijdens je allereerste bezoek aan ons containerpark.

Wanneer is het recyclagepark open?

Maandag t.e.m. vrijdag van 7 uur tot 18 uur en op zaterdag van 7 uur tot 16 uur. 

Grondstoffen

Waarom schors gebruiken?

Wanneer je natuurlijke boomschors gebruikt tussen je planten, heeft onkruid geen schijn van kans. 

Hoeveel kost schors?

Je kan een offerte voor schors online aanvragen.

Hoe dik moet ik mijn schors leggen?

Wij raden u een dikte van 8 tot 10 cm aan voor uw schors afhankelijk van de soort ondergrond.

 Bij zandleem of kleigrond zou 8 cm voldoende moeten zijn. Bij zandgrond raden wij eerder een dikkere laag te voorzien van 10 cm laagdikte.

Een laagdikte van acht centimeter is voldoende als u in een gebied woont waar zandleem of kleigrond ligt. Een zandgrond is gebaat bij een laagdikte van tien centimeter.

Wat is teelaarde?

Teelaarde is een zwarte onbemeste aarde die een lage PH-waarde heeft. 

Waarvoor wordt teelaarde gebruikt?

Teelaarde wordt voornamelijk gebruikt om de grond op te hogen bij het aanleggen van een gazon en bloemperken. Teelaarde heeft een lage PH-waarde, wat betekend dat de grond zuur is. Sommige zuurminnende planten, zoals hortensia’s groeien in teelaarde.

Waaruit bestaat teelaarde?

Teelaarde bestaat voornamelijk uit zand en organische stoffen. 

Wat is het verschil tussen zwarte grond en teelaarde?

Zwarte grond of potgrond bevat steeds de basiselementen: turf, organische stoffen en biologische of kunstmeststoffen. Het grootste verschil is dat zwarte grond bemest is en teelaarde niet. 

Hoeveel kost teelaarde?

Je kan een offerte voor teelaarde online aanvragen.

Wat is mengpuin?

Mengpuin bestaat uitsluitend uit steenachtige materialen zoals baksteen, tegels en dakpannen. Het is een veelgebruikt materiaal voor hergebruik in funderingen en infrastructuurprojecten.

Wat kan je doen met mengpuin?

Mengpuin wordt vaak gebruikt als funderingsmateriaal voor wegen, opritten en parkeerplaatsen. Het is ook geschikt voor het stabiliseren van bouwterreinen en voor de aanleg van tijdelijke wegen.

Wat kan je doen met mengpuin?

Mengpuin wordt geleverd in bulk en kan op uw locatie gestort worden. 
Afhankelijk van de hoeveelheid kunnen we het ook in big bags aanleveren.

Waar kan je mengpuin kopen?

Bij Jan Haeck natuurlijk! Wij leveren mengpuin aan huis of je kan het zelf komen ophalen. 

Wat is stabilisé?

Gestabiliseerd zand doet dienst als waterdoorlatende ondergrond, maar is toch massief qua fundering. 

Wanneer gebruik je best stabilisé?

Het is ideaal voor de aanleg van opritten, terrassen, palen te fixeren etc. Bij alles wat een doorlatende maar ook stevige grond nodig heeft. 

Hoe dik moet je stabilisé leggen?

De dikte hangt af van waarvoor het gebruikt wordt. Voor een terras of oprit is ongeveer 15 cm goed, voor kunstgras is dit eerder rond de 10 cm. 

Wanneer is stabilisé droog?

De droogtijd is afhankelijk van hoe dik de stabilisé ligt en welk soort zand er in de stabilisé gebruikt is. Per 5 cm mag je er een week bijrekenen.

Hoe lang is stabilisé bewerkbaar?

Het best is om binnen de 3 uur na levering de stabilisé aan te brengen. Als je langer wacht, droogt het materiaal uit en gaat het niet goed meer hechten. In de zomer zal het sneller uitdrogen, dus moet je de stabilisé sneller bewerken. 

Kan stabilisé rotten?

Dat kan gebeuren wanneer de stabilisé boven op een laag beton wordt gelegd. Het water kan dan niet doordringen en blijft staan. Doordat het water dan in de stabilisé laag blijft hangen, zal de laag uiteindelijk verbrokkelen. 

Hoe stabilisé leggen?

Stabilisé leggen is zwaar werk. Je beperkt je best tot kleine stukken. Probeer de stabilisé zo vlak mogelijk te leggen en de bovenkant glad af te reien. Dat doe je best met een lange regel, een soort metalen lat. 

Hoe stabilisé uitbreken?

Om stabilisé uit te breken gebruik je best een breekhamer of een boorhamer. 

Wat kost stabilisé?

Je kan een offerte voor stabilisé online aanvragen.

Veegmachines

Wat is een veegmachine?

Een veegmachine is een voertuig met één of meer borstels waarmee je makkelijk parkings, opritten en straten schoonmaakt. 

Welke oppervlakken kunnen worden geveegd met een veegmachine?

Veegmachines kunnen worden gebruikt op verschillende oppervlakken, waaronder straten, parkeerterreinen, industrieterreinen, magazijnen en openbare ruimtes. Ze zijn geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik en kunnen helpen bij het verwijderen van vuil, stof en ander afval. Of het nu gaat om het vegen van voetpaden, het reinigen van grote loodsen of het schoonhouden van parkeerterreinen, veegmachines zijn veelzijdig inzetbaar.

Welke soorten veegmachines zijn er?

Er zijn verschillende soorten veegmachines beschikbaar. Onze medewerkers helpen u graag bij het kiezen van de juiste veegmachine die aansluit bij uw behoeften en specifieke toepassingen.

Hoe kan ik een veegwagen huren?

Om een veegwagen te huren, kunt u eenvoudig contact met ons opnemen via telefoon of e-mail. Stuur uw aanvraag naar veegwerken@janhaeck.be of bel ons voor meer informatie.

Hoe ver van tevoren moet ik een veegwagen boeken?

Het is mogelijk om vrij snel een veegwagen te boeken, maar dit is afhankelijk van onze planning. We raden aan om zo vroeg mogelijk te reserveren. Hoe langer u wacht, hoe beperkter de beschikbare opties zullen zijn.

Wat zijn de tarieven voor het huren van een veegwagen?

Je kan een offerte voor onze veegwagens online aanvragen